Chlenské maso
Chlenské maso

Chleny u Kostelce nad Orlicí jsou vesnička s třemi stovkami obyvatel. Vyrábí se zde jitrnice, klobásy, salámy, párky, tlačenka a další uzenářšké výrobky, vyhlášené po širokém okolí. Největší chloubou zdejší výrobny jsou šunkový salám, tenké párky, oblíbený je však také chlenský salám vysočina a chlenská tlačenka. Hlavním benefitem zdejších výrobků je to, že jsou vyráběny z vlastních surovin, které pocházejí z vlastních polí a stájí. Tedy pocházejí z místního regionu, nejsou unaveny dlouhými přepravními vzdálenostmi a na životním prostředí zanechávají minimální uhlíkovou stopu. Uzenářské výrobky se vyznačují vysokým podílem masa (až 96%) oproti konkurenčním výrobků, které jsou mnohdy výrazně levnější, ale obsahují o 30-50 % méně masa. Rovněž čerstvost a přepravní únava je u konkurenčních výrobků na jiné úrovni.

Výrobnu masa v Chlenech zřídili již v devadesátých letech zemědělci z firmy ZOPOS Přestavlky a.s., protože chtěli zpracovávat zvířata ze svých vlastních chovů. Hlavní prodejnu uzenin a masných výrobků najdete ve Chlenech ve stejné budově, kde se maso zpracovává a další prodejny v Solnici, Opočně a v Častolovicích.

Naší největší konkurenční výhodou je kvalita, především masa, které si vlastně hlídáme už od selete či telete, a potom také čerstvost při zpracování. Starší maso z Německa nebo Polska je sice levnější, ale nelze z něho docílit té kvality, jakou má Chlenské maso. Zvířata totiž porážíme v nedalekých jatkách a tak jde maso k nám do výrobny dokonale čerstvé.

Vyberte si podle chuti v našem eshopu:  www.chlenskemaso.cz